Pomocne przy gotowaniu
Ilość towarów typowo wegańskich oferowanych w wielu sklepach spożywczych z każdym dniem zdaje się wzrastać w dość widoczny sposób. Wynika to naturalnie z coraz większego zainteresowanie spożywaniem tego rodzaju wyrobów , a dodatkowo zwiększonym zainteresowaniem produktami wegańskimi. Jednym z nader niebanalnych i niewiele znanych wyrobów wegańskich jest na 100 procent sojonez uchodzący za prawdziwy przysmak i pewny rarytas dla wielu wegan. Produkt ten jest niczym innym jak typowo wegańskim majonezem, w związku z czym różni się od niego składem i doborem niektórych składników. Dla prawdziwych wegan jest to jedno z takowych dań, które mogą utworzyć w domowym zaciszu i dodawać do wielu potraw. Żadna z niewtajemniczonych osób nie zgadałby niewątpliwie, że w produkcie tym nie wynajdą jajek tak popularnych w składzie tradycyjnego majonezu. Ten typowo wegański majonez jest delikatny, w szczególności smaczny i posiadający kremową konsystencję. Dobieranie odpowiednich składników i szybkość przygotowania wpływają na jeszcze większą popularność sojonezu, który ma możliwość być dodawany do sosów i kanapek oraz dodatkowo wielu innego rodzaju potraw łatwych jak i tych o charakterze kategorycznie bardziej uroczystym. W celu przygotowania tego produktu wystarczy zaopatrzyć się w mleko sojowe, do którego dodajemy łyżeczkę octu jabłkowego i dwie łyżeczki musztardy. Dla smaku dodajemy sól i pieprz , a oprócz tego jedną drugą szklanki oleju rzepakowego. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w blenderze, po czym otrzymujemy gotowy produkt, który możemy spożywać w różnej postaci.
Zobacz również: wegański majonez.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.