Witryny do lodziarni

Agregat sufitowy do komory mroźniczej to urządzenie zamontowane na stałe w pomieszczeniu, w którym ma być utrzymywana ujemna temperatura. Agregat zamontowany na suficie nie zajmuje miejsca. O ile zaś komora na stałe znajduje się przy kuchni lub magazynie zakładu produkującego gotową żywność, najczęściej montuje się w niej takie agregaty.

Są ciche, wydajne i energooszczędne. Wielu ludzi chwali także to, że rzadko odmawiają posłuszeństwa. System zabezpieczeń przed rozmrożeniem działa bez zarzutu. W restauracji lub kawiarni takie komory mrożące żywność to rzadkość, choćby w dużych restauracjach zajmujących się również produkcją wykwintnych deserów lodowych pewnie takie komory się sprawdzają i są montowane. Z całą pewnością częściej natomiast można w nich spotkać inny niezbędny sprzęt elektryczny, którym są witryny chłodnicze restoquality. Takie witryny są przeszklone i mają półki o regulowanej wysokości. W praktyce znaczy to, że w takiej witrynie można trzymać trzypiętrowy tort – wystarczy wyjąć poziome półki, ażeby zrobiło się więcej przestrzeni. Podobną funkcję pełnią także szafy chłodnicze rm gastro, choć te niekoniecznie muszą być przeszklone. Mogą mieć metalowe drzwi lub przeszklenie. W takich szafach trzyma się w restauracjach gotowe dania, które potem należy odgrzać. Często są to zupy lub sosy przygotowywane dzień przedtem. Poza tym w szafach chłodniczych przechowuje się warzywa, ażeby dłużej zachowały świeżość. Oraz gotowe desery, które muszą być przechowywane w niskiej temperaturze zanim poda się je gościom.

Sprawdź również informacje na stronie: szafy chłodnicze rm gastro.

Możesz również polubić

Dodaj komentarz